Veel gestelde vragen

Hieronder treft u een lijst aan met veel gestelde vragen. Staat uw vraag en antwoord er niet tussen? Vul dan het contactformulier op onze contactpagina in.

De kappers zijn opgeleid tot haarwerkers en hebben zich daarna gespecialiseerd in haarvervanging. Zij laten u profiteren van hun kennis en ervaring en zijn volledig op de hoogte van de laatste trends.

Onze winkel heeft een sfeervolle ambiance waar discretie centraal staat. Tijdens het gesprek kunt u ons vertellen over uw manier van leven (dit is belangrijk) en uw voorkeur wat betreft kapsels, kleuren en stijlen. Wij nemen samen met u alle tijd om de modellen rustig te passen en een keuze te maken.

Natuurlijk, neem iemand mee die u goed kent! U kunt dan samen indrukken delen van de modellen die worden voorgesteld.

Natuurlijk! De haarwerkspecialist zal ter plekke de nodige aanpassingen maken voor een perfecte bevestiging van uw haarwerk. Wanneer het gaat om een haarwerk op maat, zult u moeten wachten op de fabricage van het haarwerk. De specialist zal u informeren over de levertijd en zal er alles aandoen om deze zo beperkt mogelijk te houden.

Wij hechten veel belang aan kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom verkopen wij alleen haarwerken met een garantie van zes maanden op fabricagefouten.

Onze haarwerkspecialisten zijn ambulant en komen indien nodig gratis en vrijblijvend bij u thuis of in het ziekenhuis.

Een bezoek van de ambulante haarwerkspecialisten is onderdeel van onze service. Het is vrijblijvend en geheel gratis.

Het is beter om een afspraak te maken als het haar nog niet is uitgevallen. De haarwerkspecialist kan dan op basis van uw haarkleur, haartype en model een perfect toegesneden advies uitbrengen. Zij zal u voorlichten, begeleiden en een haarwerk voor u reserveren.

Haarwerken zijn te verkrijgen in confectie, semi-maatwerk en maatwerk.

Confectiemodellen zijn standaard haarwerken die in verschillende kleuren worden gefabriceerd. Er bestaan verschillende merken van zeer uiteenlopende kwaliteit. Wij leveren alleen echte A-merken waardoor ook deze confectiemodellen prettig dragen en heel natuurlijk vallen.

Semimaatwerk zijn haarwerken met standaard basissen (het materiaal waar het haar op is bevestigd/geknoopt). Deze verschillen in maat, kleur, dikte, gewicht, duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast verschilt ook nog eens de kleur en de lengte van het haar dat op de basis is geknoopt. De basis kan gedeeltelijk op maat worden gemaakt zodat de juiste pasvorm wordt verkregen.

Maatwerk is het meest afgestemd op het individu. De haarwerkspecialist maakt ter plekke een mal van het hoofd. Deze mal wordt gebruikt om het haarwerk exact de vorm te geven van het hoofd. De pasvorm is daarom in het geval van maatwerk optimaal.

Onze haarwerken van synthetisch haar en van echt haar komen alle zeer natuurlijk over.

Een haarwerk van echt haar is duurder. De haarwerken en de daarin verwerkte haren worden door ons streng geselecteerd. Wij werken alleen met echt haar van hoge kwaliteit. Een voordeel bij modellen van echt haar is dat deze kunnen worden geföhnd, gestyled en gekruld, zoals het eigen haar. Haarwerken van echt haar hebben doorgaans ook een langere levensduur.

De synthetische modellen die wij in ons assortiment hebben zijn van dermate hoge kwaliteit dat ze bijna niet van echt haar zijn te onderscheiden. Wij maken gebruik van exclusieve merken en modellen. Synthetische modellen hebben als voordeel dat ze minder vaak gewassen hoeven te worden dan modellen van echt haar en het blijft beter in model. Synthetische modellen mogen niet geföhnd, gestyled of gekruld worden maar synthetische haarwerken hebben weer als voordeel dat ze gemakkelijker in onderhoud zijn.

Een haarwerk en een haarstuk zijn niet hetzelfde. (Op deze website wordt gesproken van een haarwerk en niet van pruik).

Een haarwerk bedekt het hele hoofd en wordt vaak gebruikt door mensen die door chemotherapie kaal zijn geworden of door mensen met alopecia. Haarwerken zijn tegenwoordig ook in opmars bij beroemdheden en trendsetters. Haarwerken maken het immers mogelijk om met een totaal andere coupe, lengte of kleur voor de dag te komen en een spectaculaire verschijning te maken.

Een haarstuk is een stuk haar dat in uw eigen haar overloopt. Haarstukken zijn op verschillende manieren te bevestigen. Ze worden vaak gebruikt bij gedeeltelijke kaalheid of dun haar. Een haarstuk kan permanent bevestigd worden en moet dan één keer in de 5 à 6 weken opnieuw bevestigd worden.

Bij een gedeeltelijk haarwerk heeft men het eerder over een toupet (bij mannen) of een haarstukje/haarwerkje (bij vrouwen).

Een aantal modellen is beschikbaar in meerdere maten. Haartoevoegingen daarentegen zijn te vermaken op maat. Bovendien is elk model haarwerk verstelbaar zodat het perfect om uw hoofd past.

Alle modellen in ons assortiment zijn ongelofelijk licht en ontworpen voor optimale ventilatie. Dit is een belangrijk element dat vaak wordt vergeten bij haartoevoegingen. Bij het aankopen van een haarwerk kunt u kiezen uit verschillende caps (binnenkanten van een haarwerk) die u worden gepresenteerd. U krijgt daarbij uitgebreide uitleg.

Echt haar: Wanneer u in het bezit bent van een haarwerk of haartoevoeging van echt haar, raden wij aan het onderhoud door een haarwerkspecialist te laten uitvoeren.

Synthetisch haar: Was de pruik met een hiervoor geschikte shampoo, spoel het haarwerk met helder en koud water af. Hierna kunt u het haarwerk voorzichtig drogen met een absorberende handdoek. Semipermanent bevestigde haarwerken: kunnen onderhouden worden als echte haren.

In onze winkel verkopen wij een specifiek assortiment van shampoos, conditioners, sprays en lakken, maar ook speciale borstels, zodat u de haarwerken zelf heel gemakkelijk kunt onderhouden.

Let op: het is aan te bevelen de haarwerken niet met andere producten te verzorgen. Deze producten zijn absoluut niet geschikt voor uw haarwerken en kunnen de vezels beschadigen.

Wanneer uw aankoop van echt haar is mag u hiermee alles doen, maar het is aan te raden om het krullen en in model krijgen te laten doen bij één van onze haarwerkspecialisten. Zij hebben jarenlange ervaring in het modelleren van haarwerken. Wat betreft haarwerken van Cyber en Vital Hair is alles toegestaan. Bij synthetische haarwerken mag u geen van deze acties uitvoeren.

Wanneer uw aankoop van echt haar is, kan het haar geverfd worden. Wij adviseren u om dit niet zelf te doen, maar het over te laten aan één van onze haarwerkspecialisten. Zij hebben jarenlange ervaring. Synthetische haarwerken, waaronder Cyber en Vital Hair, kunnen niet gekleurd worden.

Onze haarwerkspecialisten zullen u verschillende voorstellen doen. Deze voorstellen zijn volledig op uw situatie toegesneden en gebaseerd op uw vragen en wensen. De haartoevoeging zal bestaan uit een gedeeltelijk of volledig haarwerk, confectie of maatwerk en gemaakt van echt haar, synthetisch, Cyber of Vital Hair.

Ja! Het haarwerk of de haartoevoeging zal geen obstakel vormen voor het sporten of zwemmen, op voorwaarde dat u kiest voor een semipermanente bevestiging. Voor een advies op maat kunt u onze haarwerkspecialisten vragen naar de mogelijkheden. Geef daarbij aan welke sport u graag zou willen blijven beoefenen.

Nee! De haarwerken zijn uitermate luchtig. Uw eigen haar zal zonder enige problemen kunnen groeien.

Helaas is het voor artsen niet altijd mogelijk om van te voren te voorspellen of het haar gaat uitvallen. Bij ons, kunt u in alle rust en zonder verdere verplichtingen haarwerken komen bekijken en er één alvast reserveren. Wanneer u het haarwerk naderhand niet nodig blijkt te hebben, hoeft u ons alleen even te bellen.

Klachten en suggesties worden door ons uiterst serieus genomen. Ze stellen ons in staat om onze diensten nog beter toe te snijden op de bestaande behoeften. U kunt uw klacht indienen door het contactformulier in te vullen op onze contactpagina.

Ons telefoonnummer staat rechtsboven op elke pagina.

Onze adresgegevens vindt u via onze contactpagina.


Staat uw vraag en antwoord er niet tussen? Vul dan het contactformulier op onze contactpagina in.

Vrijblijvend advies voor een haarwerk op maat?

Neem vandaag nog contact met ons op!

0344 84 498